Lecsó
Elkészítés lépései
A lecsó elkészítéséhez a paradicsomot megmossuk és gerezdekre vágjuk. A paprikát szintén megmossuk, kicsumázzuk, ereit és magjait eltávolítjuk, majd ujjnyi vastag karikákra szeljük. A hagymát meghámozzuk, és apróra felkockázzuk. A szalonnát ugyancsak apró kockákra vágjuk.
Az olajra helyezzük a szalonnát, és mérsékelt tűzön a zsírjából kisütjük. Megfonnyasztjuk benne a hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, rádobjuk a paradicsomot, és ízlés szerint megsózzuk. Visszatesszük a tűzre, és néhány percig fedő nélkül forraljuk.
Beleforgatjuk a paprikát, és félig lefedve, mérsékelt tűzön puhára főzzük 15-20 perc alatt, végül megkóstoljuk, és újra megsózzuk ha szükséges. Friss kenyérrel tálaljuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!