Tojásos lecsó
Feltöltötte: Judit | 2024.05.31.
könnyű
60 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 30 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Tojásos lecsó, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Kisütjük a szalonnát, és a zsírján megpároljuk a hagymát.
Félrehúzzuk, a pirospaprikát rátesszük, elkavarjuk.
A paradicsomot forró vízbe tesszük, majd lehúzzuk a héját, és felszeleteljük. A párolt vöröshagymára tesszük, puhára sütjük.
A felszeletelt lecsópaprikát is beletesszük, sózzuk, borsozzuk.
Amikor félig megpuhult a paprika, a karikákra vágott lecsókolbászt beletesszük, és azzal együtt puhára főzzük.
A tojásokat habosra felverjük, ráöntjük a lecsóra, és tovább főzzük, amíg össze nem áll.
Elkészítési tippek és trükkök
(A kisült szalonnát mellé tehetjük.)
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
1 kg lecsópaprika
3 db paradicsom
1 nagy db vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 ek fűszerpaprika
20 dkg lecsókolbász
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
5 db tojás
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!