Illatos-omlós csirke tojásos rizzsel, csípős káposztasalátával
Ha megkívánunk egy kis kínait, nem kell rögtön étterembe menni, otthon is élvezhetjük a keleties ízeket, csak egy jó recept kell hozzá.
Elkészítés lépései
A csirkemellet felvágjuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk.
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadjuk a keményítőt és a sütőport, habbá verjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Az olajat felhevítjük, a húst belemártjuk a habos masszába, bő olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A serpenyőből kivéve sütőrácson hagyjuk lecsepegni. (papírtörlőre téve felpuhul a bunda, nem marad ropogós)
A káposztasalátához vékony, hosszú csíkokra vágjuk vagy gyaluljuk a káposztát, egy nagyobb tálba tesszük.
A megtisztított, megmosott sárgarépát a reszelő durva fokán lereszeljük, hozzáadjuk a káposztához, megsózzuk, összeforgatjuk, kis ideig állni hagyjuk, míg levet ereszt.
Közben elkészítjük az öntetet: a vízhez hozzáadjuk a cukrot, almaecetet, csípős paprikakrémet, sót, borsot, alaposan összekeverjük.
A salátát kifacsarjuk, összeforgatjuk az öntettel, felhasználásig hűtőbe tesszük.
A tojásos rizshez pici sóval felverjük a megmaradt tojássárgákat, kevés zsiradékon rántottát sütünk belőle, felaprítva összeforgatjuk a főtt rizzsel.
A mártogatóshoz összekeverjük a hozzávalókat.
Hozzávalók
hús:
bunda:
tojásos rizs:
főtt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!