Elba vidéki almáslepény
Elkészítés lépései
A lisztet a vajjal, cukorral, csipet sóval és a tejszínnel összekeverjük (tejszínből lehet, hogy kicsit több kell, hogy összeálljon, lisztfüggő).
Lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát. Zsírozott, lisztezett közepes méretű tepsibe fektetjük.
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk, nagyobb darabokra vágjuk, megszórjuk cukorral és fahéjjal, alaposan összekeverjük. A tésztát beborítjuk az almával.
200°C-os sütőbe tolva kb 40 perc alatt félig megsütjük.
A tojásokat szétválasztjuk, tojássárgákat kikeverjük a fél deci tejszínnel és a porcukorral, beleforgatjuk a tojásfehérjékből vert habot, az almára öntjük.
A sütőbe visszatoljuk, 150°C-on további 20 percig sütjük / szárítjuk.
Kockákra vágva kínáljuk. Igazán szépen szeletelni csak teljes kihűlés után lehet, de langymelegen a legfinomabb. Tetejét még kevés porcukorral megszórhatjuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!