Csirkefalatok zöldfűszeres bundában
Elkészítés lépései
A csirkemellet vékonyabb szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével megcsepegtetjük, fél órára hűtőbe tesszük.
A bundához összekeverjük a lisztet a sóval, tojással, vízzel, hozzáadjuk az apróra vágott zöldfűszereket és a kevés vízben feloldott szódabikarbónát, elkeverjük.
A hússzeleteket megmártjuk a tésztában úgy, hogy a máz mindenütt bevonja, a felesleget hagyjuk lecsepegni és bő, meleg, de nem túl forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Papírtörlőre téve a felesleges olajat lecsöpögtetjük.
Friss salátával, rizzsel, krumplival kínálhatjuk.
A bunda ne legyen túl vastag, mert akkor sem a hús, sem a bunda belseje nem tud jól átsülni, nyers marad.
Az olaj ne legyen túl forró, mert szintén nincs ideje a húsnak átsülni és a bunda hamar megbarnul, megég rajta kívülről.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!