Majonézes kifli
Elkészítés lépései
Langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sót, sütőport, a többi hozzávalóval és a felfuttatott élesztővel összegyúrjuk. Alaposan kidagasztjuk.
Letakarva, meleg helyen 50 percig kelesztjük.
A tésztát lemérjük, pontosan 16 egyenlő súlyú részre osztjuk.
Golyókat formálunk belőlük, letakarjuk, 10 percig állni hagyjuk.
A tésztát ovális alakúra nyújtjuk, megkenjük a puha vajjal.
A tészta tőlünk távolabb eső részébe, - kb a tészta felénél - éles késsel vagy pizzavágóval csíkokat vágunk.
A tészta hozzánk közelebb eső végét elkezdjük szorosan feltekerni úgy, a bevagdosott rész legyen felül, az összeillesztés pedig alulra essen. Kifli alakúra formázzuk.
Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Letakarva újból 30-40 percet kelesztjük.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük.
A kifliket lekenjük a felvert tojással, magokat vagy sajtot szórunk rá. Kb 30 perc alatt szép aranybarnára sütjük.
Hozzávalók
tészta:
kenéshez:
puha
tetejére:
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!