Szilvalekváros bukta
Elkészítés lépései
1 dl tejet meglangyosítunk, belekeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, tetejét megszórjuk 3 evőkanál liszttel, félretesszük, 10 perc alatt felfuttajuk.
A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a csipet sót, közepébe mélyedést készítünk.
A tojássárgákat elkeverjük a cukorral, hozzáöntjük a tejet.
A liszthez öntjük a tejes tojássárgáját és a kovászt, jó hólyagosra kidolgozzuk, menet közben hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot is.
Langyos helyen, letakarva 1 órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, gyengén átgyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk.
Négyszögekre vágjuk, közepükbe szilvalekvárt teszünk, felcsavarjuk úgy, hogy a hajtás alulra kerüljön.
Kizsírozott vagy szilikonos sütőpapírral kibélelt tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a buktákat, de előtte megforgatjuk őket az olvasztott zsírban.
További 1/2 óráig kelesztjük.
Előmelegített 180°C-os sütőben kb 30 perc alatt (sütőfüggő!) szép aranybarnára sütjük.
Langyosra hűlve, porcukorral megszórva kínáljuk.
Hozzávalók
kovász:
tészta:
olvasztott
töltelék:
házi
forgatáshoz:
olvasztott
Készíts róla egy képet és töltsd fel!