Őszibarack krémleves fehérboros vajban párolt nektarinnal
Elkészítés lépései
Az őszibarackok héját, magját eltávolítjuk, nagyobb darabokra felkockázzuk.
Az őszibarackok héját, magját eltávolítjuk, nagyobb darabokra felkockázzuk.
Mikor puha a fűszereket és citromhéjat kivesszük, leturmixoljuk.
A pudingport simára keverjük a tejszínnel, tűzre visszatéve behabarjuk a levest, hagyjuk újra felfőni.
Ha szükséges még ízesítjük mézzel, citromlével.
Hűtőbe téve jól behűtjük.
A levesbetétet tálalás előtt készítjük el. A nektarint felkockázzuk, kevéske vajon a cukorral megszórva megpároljuk, felöntjük a borral, majd puhára főzzük.
A levesbetétet tálalás előtt készítjük el.
A nektarint felkockázzuk, kevéske vajon a cukorral megszórva megpároljuk, felöntjük a borral, majd puhára főzzük.
Tálaláskor a hideg levesre halmozzuk a vajas-boros barack betétet.
Tejszínhabbal és pirított mandulapehellyel megszórva is kínálhatjuk a levest.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!