Brokkolis csirke barnamártással
Elkészítés lépései
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, edénybe tesszük.
A pác hozzávalóit összekeverjük, ráöntjük a húsra, jól átkeverjük, hogy jól bevonja mindenhol. 10 percet állni hagyjuk.
Közben elkészítjük a mártást, a hozzávalókat összekeverjük egy pohárban.
A wokban kevés vizet forralunk, 1-2 perc alatt megblansírozzuk benne a rózsáira szedett brokkolit. Lecsepegtetjük, félretesszük.
A wokot szárazra töröljük, magas lángon felmelegítjük. 2 evőkanál olajon megpirítjuk benne a bepácolt csirkét, kiszedjük, félretesszük.
1 evőkanál olajat teszünk bele, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért, néhány másodpercig kevergetjük, hozzáadjuk a sherryt és a mártást.
Hagyjuk főni a keveréket, mikor kissé besűrűsödött, belekeverjük a vízzel kikevert keményítőt, mártás sűrűségűre beforraljuk.
Hozzáadjuk a csirkét és a brokkolit, beleforgatjuk a mártásba, átmelegítjük.
Még forrón, párolt jázmin vagy basmati rizzsel tálaljuk.
Hozzávalók
csirke:
pác:
mártás:
továbbá:
friss, reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!