Habkönnyű őszibarackos mogyorótorta
Nagyon finom őszies ízvilágú torta, valóban azt nyújtja, amit a neve és a látvány ígér.
Elkészítés lépései
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra
A liszthez hozzákeverjük a sütőport és a csipet sót.
A tojásokat szétválasztjuk.
A fehérjét robotgéppel elkezdjük felverni, mikor félig felverődött több részletben hozzáadjuk a cukrokat és keményedésig tovább verjük.
Továbbra se állítjuk le a robotgépet, hanem folyamatos keverés mellett egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
Kanalanként hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporos lisztet és a darált mogyorót is, jól összedolgozzuk.
A masszát sütőpapírral bélelt 20 cm-es tortaformába öntjük.
A sütőajtó nyitogatása nélkül (!) kb 30-35 perc alatt megsütjük a piskótát (tűpróba!).
A krémhez az őszibarackot pépesítjük.
A lapzselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, áttesszük egy edénybe, 3-4 ek vizet adunk hozzá, felmelegítjük, de nem forraljuk, kevergetve megvárjuk, míg felolvad.
A mascarponét habosra keverjük a porcukorral, citromlével, reszelt citromhéjjal, hozzáadjuk az őszibarackpürét és a zselatint, simára keverjük.
A kihűlt piskótát keresztben kettévágjuk, az alsó lapot visszatesszük a tortakarikába, rásimítjuk a krém felét, befedjük a másik tortalappal, rákenjük a maradék krémet.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Közvetlen tálalás előtt díszítjük őszibarackkal és néhány friss mentalevéllel vagy citromfűvel.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!