Citromos fasírtocskák tejszínes spárgaszósszal
Elkészítés lépései
A spárgáról eltávolítjuk a fás részt úgy, hogy az alsó részét meghajlítjuk, ahol eltörik az a fás része.
A spárgát 1 cm-es darabokra vágjuk, a felolvasztott vajon átforgatjuk, sóval, borssal, kevés vízzel kb 20 perc alatt megpároljuk. Menet közben, ha szükséges pótoljuk alatta a vizet.
Meghintjük liszttel, felöntjük a tejszínnel, mártás sűrűségűre beforraljuk.
A fasírthoz a darált húst tálba tesszük, hozzadjuk a tojást és a tejben megáztatott zsemlét. Sózzuk, borsozzuk, citrommal ízesítjük. A masszából hosszúkás rudakat formázunk, forró olajban aranybarnára sütjük.
A frissen kisült fasírtokat a spárgaszósszal kínáljuk.
Apró parázsburgonyát is süthetünk mellé.
Hozzávalók
fasírt:
csirke vagy pulyka is lehet
Készíts róla egy képet és töltsd fel!