Piskótás almatorta
Elkészítés lépései
A sütőt előmelegítjük 180°C-ra.
A 24-26 cm-es tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, oldalát kikenjük vajjal, meghintjük zsemlemorzsával.
Az almát meghámozzuk, vékonyabb szeletekre vágjuk.
A citrom héját lereszeljük, levét az almára facsarjuk.
A tojást ketté választjuk.
A fehérjét a cukorral habbá verjük.
Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, tovább verjük.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, adagonként hozzákeverjük az olajat.
Végül beleforgatjuk a sütőporral és sóval elkevert, átszitált lisztet és az almaszeleteket.
A masszát tortaformába öntjük, tetejét elegyengetjük, meghintjük a dióval.
Sütőbe toljuk, kb 45 percig sütjük (tűpróba!)
Tetejét porcukorral megszórjuk.
Tejszínhabot vagy vanília fagylaltot kínálhatunk mellé.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!