Mákos almatorta
Gyorsan összedobható, akár szögletes formában is készíthetjük, kínálhatunk mellé fagyit is!
Körtével is finom!
Elkészítés lépései
A tojásokat ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet is és tovább verjük robotgép segítségével, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáforgatjuk, végül a darált mákot is belekanalazzuk, és homogénné kevertetjük. Zsírozott, lisztezett pite formába simítjuk, és előmelegített 180 fokos sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük.
Eközben a vízben a zselatint felfőzzük (forrás pontig melegítjük, de nem forraljuk!), eritrittel és fahéjjal ízesített reszelt almát hozzáadjuk és a kisült - tálra borított - mákos piskótára kenjük. Egy-két órára hűtőbe tesszük, szeleteljük és készen is van, az egészséges vitamindús tortánk!
Hozzávalók
Elkészítéshez
darálva
A töltelékhez:
reszelve
1 csomag
Készíts róla egy képet és töltsd fel!