Mézes diós almatorta
Elkészítés lépései
A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük és ledaráljuk. A tésztához a száraz hozzávalókat összevegyítjük.
A megpucolt almát finomreszelőn lereszeljük, a vajat a mézzel összemelegítjük, majd hozzákeverjük az almát és a tojást. A keveréket a száraz hozzávalókhoz öntjük, jól összekeverjük és vajjal kikent, liszttel beszórt kb 22 - cm - es formába simítjuk. A tésztát 180 °C - ra melegített sütőben, kb 30 - 35 perc alatt - tűpróbáig sütjük
A tetejére a mézet felmelegítjük, hozzákeverjük a fahéjat és a sütőből kivett tortára kenjük, a tortát a formában hagyjuk kihűlni, diószemekkel díszítjük, tejszínhabbal kínáljuk.
Hozzávalók
Tészta elkészítése
darált
Tetejére
egész
Készíts róla egy képet és töltsd fel!