Majonézes édesburgonyasaláta
Feltöltötte: Judit | 2023.12.28.
könnyű
40 perc
4 főre
előétel (hideg)
Előkészület: 25 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Majonézes édesburgonyasaláta, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A megpucolt édesburgonyát felkockázzuk és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. A hagymát tetszőlegesen felszeleteljük ( lehet kockára vagy karikára ) majd enyhén sózzuk és állni hagyjuk.
A kukoricát puhára főzzük.
Egy tálban simára keverjük a majonézt a tejföllel, majd hozzákeverjük a lecsepegtetett kukoricát, a hagymát, a petrezselymet és ízlés szerint ízesítjük, ezután hozzáforgatjuk a kihűlt édesburgonyát.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítés
50 dkg édesburgonya
2 nagy db lila hagyma
15 dkg csemegekukorica
20 dkg majonéz
1 dl tejföl
kb
kb
ízlés szerint mustár
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
1 csokor petrezselyem
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!