Ricottás krémes
Elkészítés lépései
A tésztához, a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a vajat, hozzáadjuk a tojást és annyi tejet, hogy összeálljon a tészta. Folpackaba csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
Ezután a tésztát 3 részre osztjuk, mindegyiket lisztezett felületen 20 * 30 cm - es lapokká kinyújtjuk és a lapokat sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 °C - ra melegített sütőben, külön - külön kb 8 - 10 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval, vaníliás cukorral kemény habbá verjük. 1 dl tejben simára keverjük a pudingport és a tojássárgáját, a maradék tejet a porcukorral felforraljuk, majd tűzről levéve keveset a tojásos keverékhez öntünk, majd visszaöntjök a forró tejhez és az egészet sűrű krémmé főzzük. Még forrón, óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük a tojáshabot és a ricottát.
A meleg krémmel betöltjük a lapokat, majd ha a sütemény kihűlt, hűtőbe tesszük és másnap szeleteljük.
Hozzávalók
Tészta
hideg
kb
Készíts róla egy képet és töltsd fel!