Cukrász krémes házilag készítve
A család nagy kedvence, ha kedvükben akarok járni mindig ezt készítem el nekik. Könnyü és finom.
Elkészítés lépései
A 2 leveles tésztát külön-külön megsütjük egy tepsi hátlapján.
A krém elkészítéséhez 10 dl vizet, 30 dkg cukorral feltesszük főni, a 4dl hideg vízben elkeverjük a 4 cs. vanília pudingport. Amíg a cukros víz fel nem fő, a tojásfehérjét, 8 dkg cukorral kemény habbá verjük. Ha felfőtt a cukros víz, hozzá öntjük a vízben elkevert pudingot és addig főzzük, amíg kocsonyás állagú nem lesz. Ezután a keményre felvert tojásfehérjét a pudinghoz lazán belekeverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab és 1-2 percig takarék lángon összefőzzük.
Összeállítás: Az egyik kisütött tésztalapot egy magas falú tepsibe helyezzük, és a még forró krémet ráöntjük a tésztára, és elsimítjuk. A másik lapot kockákra vágjuk és egyenként a krém tetejére helyezzük. Hideg helyre tesszük majd másnap a vágatok mentén felszeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók
Cukrász krémes házilag készítve
2 lap leveles vajas tészta
Készíts róla egy képet és töltsd fel!