Karalábé krémleves
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.14.
könnyű
60 perc
4 főre
leves
Előkészület: 30 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Karalábé krémleves, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
A karalábét megtisztítjuk, a fás részeket eltávolítjuk, végül felkockázzuk. Annyi vízben főzzük meg, amennyi épp csak ellepi a karalábét.
Sózzuk, borsozzuk, tegyük bele az ételízesítőt és jó puhára főzzük meg. Amikor hűlt egy keveset, botmixerrel turmixoljuk.
Ezután újra felfőzzük, és hozzáadjuk a 2 dl tejszínt és egy-két percig együtt főzzük. Ha kell, utána ízesítjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Karalábé krémleves
2 nagy db karalábé
2 dl főzőtejszín
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!