Tavaszi zöldborsós szelet
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.28.
könnyű
60 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 30 perc
Főzés: 15 perc
Sütés: 15 perc
Egy igazán ízletes Tavaszi zöldborsós szelet, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
A húst felszeleteljük, majd nem túl vékonyra kiklopfoljuk. A szeleteket megsózzuk, majd borssal elkevert lisztbe forgatjuk és a hevített olajban, mindkét oldalát hirtelen elősütjük.
Visszatesszük a szeleteket a serpenyőbe, felöntjük kevés folyadékkal, hozzátesszük a zöldborsót és a feldarabolt répát.
Belemorzsoljuk a leveskockát és fedő alatt, kb. 15 perc alatt puhára pároljuk az egészet.
Sült burgonyával tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Tavaszi zöldborsós szelet
60 dkg sertéscomb
3 evőkanál finomliszt
5 ek olívaolaj
50 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyem
1 db leveskocka
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!