Pöttyös Túrórudi Torta Eperzselével
Elkészítés lépései
Tojásból cukorból lisztből kakaóból sütünk egy tortalapot.
A túrót a porcukorral, a vaníliás cukorral, és a reszelt narancshéjjal jól összekeverni. A tejszínt forráspontig melegítjük, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett, hozzáadni a zselatint és simára keverjük.
Langyosra hűtjük, majd túrós masszához keverjük.
Ezután a piskótalapra öntjük és elsimítjuk. Hűtőszekrénybe tesszük kb. 1 órára, hogy teljesen megdermedjen.
A zselatint egy pici vízben simára keverjük. Az eperdzsemet kevergetve felforraljuk, majd a tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáöntjük a zselatint. Alaposan elkeverjük és hűlni hagyjuk.
Ha már kihűlt, kivesszük a tortát a hűtőből és a túrós rétegre kanalazzuk a zselét. Egyenletesen elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Második túrós réteget hasonlóan elkészítjük, mint az első réteget, majd a hűtőből kivesszük a tortát és az eperzselé tetejére kanalazzuk a túrókrémet és elsimítjuk.
Végül az oldalát csoki pöttyökkel és a tetejét félbevágott túrórudival díszítjük.
A csokit felolvasszuk majd kiskanál segítségével sütőpapírra pöttyöket formázunk. Hagyjuk megdermedni.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!