Egyben sült karaj gazdagon
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.17.
könnyű
130 perc
4 főre
egyéb
Előkészület: 40 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 90 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Egyben sült karaj gazdagon, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd beletudjuk csomagolni a húst.
A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mint ha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben.
A szeletek közzé teszünk a szalonna csíkokból, kolbász karikákból, és a hagymakarikákból is, sózzuk, borsozzuk.
Fűszersóval megsózzuk, majd mustárral jól megkenjük a tetejét.
Kis vizet öntünk köréje, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Egyben sült karaj gazdagon
1 kg sertés rövidkaraj
20 dkg kenyérszalonna
1 szál kolbász
2 közepes fej vöröshagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint flekken fűszerkeverék
2 ek mustár
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!