Diabetikus túrótorta
Elkészítés lépései
Felverjük a tojásfehérjét. Tojás sárgájához hozzáadunk két evőkanál vizet és tíz evőkanál xilitet. Összekeverjük, majd beleöntjük a lisztet és a sütőport.
Összedolgozzuk a két masszát. Kikent tortaformába öntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, melyet előzőleg elosztottunk három fele. Így három lapot kapunk.
A krémet is elkészítjük: összekeverjük a túrót a xilittel, majd keményre verjük a tejszínhabot a zselatinnal, amit a csomagoláson feltüntetett módon elkészítünk. A díszítéshez hagyunk egy keveset a habból, a többit hozzáadjuk a túróhoz.
A lapokat megtöltjük krémmel és gyümölcsökkel, az első lapot kivivel rakjuk ki, a másodikat mandarinnal. A gyümölcsökből hagyunk a díszítésre is.
Bekenjük a tortát a maradék krémmel és díszítjük.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!