Krumplis nudli
Elkészítés lépései
Sós vízben megfőzzük a burgonyát, passzírozón áttörjük és hagyjuk langyosra hűlni. Ha kihűlt hozzátesszük a lisztet, sót és jól összegyúrjuk, ha nem áll össze tegyünk egy keveset a burgonyafőző levéből, hogy jó rugalmas tésztát kapjunk. Kinyújtjuk és késsel ujjnyi vastagságú csíkokat vágunk, megsodorjuk, hogy kis hengereket kapjunk és 3-4 cm hosszúra feldaraboljuk. Sós vízbe apránként kifőzzük, ha feljön a víz tetejére még 1-2 percig főzzük. Nem szabad túl főzni, mert ragacsos lesz. Kevés olajon zsemlemorzsát világosbarnára pirítunk, és ebbe beleforgatjuk a kifőtt nudlinkat.
Lehet sósan is fogyasztani, de szilvalekvárral is nagyon finom!
Készíts róla egy képet és töltsd fel!