Piskótás gesztenyekocka
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2024.01.01.
könnyű
30 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 0 perc
Ha nincs kedvem sütni, de a család édességre vágyik, ezt szoktam elkészíteni. Gyors és egyszerű.
Elkészítés lépései
A gesztenyemasszát felengedés után a darált keksszel, az 5 dkg vajjal és kevés rummal összegyúrjuk. Egyujjnyi vastagra kinyújtva tálcára terítjük.
A pudingporból és az 5 dl tejből pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni.
A 25 dkg vajat a cukorral habosra keverjük, és amikor kihűlt a puding, összekeverjük vele.
A krém másik felét a gesztenyés alapra kenjük, majd rumos tejben megforgatott babapiskótákat feketünk egymás melé a krémre.
Rákenjük a krém másik felét. Tetejére tejszínhabot teszünk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
50 dkg gesztenyemassza
20 dkg cukor
25 dkg keksz
30 dkg vaj
3 ek rum
50 dkg piskótatallér
1 tasak vaníliás pudingpor
6 dl tej
50 dl habtejszín
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!