Grízgaluska leves
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.10.
könnyű
55 perc
4 főre
leves
Előkészület: 20 perc
Főzés: 35 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Grízgaluska leves, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
A grízgaluska leves elkészítéséhez a zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, a karalábét kockázzuk. Feltesszük kb. 2 l vízbe főzni, és beletesszük a húsleves kockát, sót, borsot. Amíg főnek a zöldségek előkészítjük a galuskát.
Két tojást villával jól felverünk egy csipet sóval, hozzáadjuk a 8 ek. búzadarát és egy csipet szódabikarbónát. Ezt hagyjuk addig állni, amíg a zöldségek meg puhulnak.
Amikor megpuhultak a zöldségek, villával a levesbe szaggatjuk a galuskát és készre főzzük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ha lágy lenne a tészta tehetünk még hozzá búzadarát.
Hozzávalók
4 főre
Grízgaluska leves
4 közepes db sárgarépa
3 szál petrezselyem
3 közepes db karalábé
1 db leveskocka
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
2 db tojás
8 evőkanál búzadara
szódabikarbóna
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!