Grízgaluska leves
Feltöltötte: Judit | 2024.05.31.
könnyű
35 perc
6 főre
leves
Előkészület: 15 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Grízgaluska leves, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A búzadarát kimérjük, összekeverjük a sütőporral.
Beleütjük a tojást, sózzuk, jól összekeverjük, és állni hagyjuk.
A levesnek feltesszük a vizet forralni, beleteszünk 2 leveskockát, 1 kisebb fej hagymát. Ha szükséges, sózzuk.
Amikor felforrt, kisebbre vesszük a lángot, és hagyjuk kb. 10-15 percig főni.
A grízgaluskákat beleszaggatjuk, puhára főzzük. A tetejét petrezselyemzölddel megszórjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
6 evőkanál búzadara
1 db tojás
1 kávéskanál sütőpor
ízlés szerint só
2 db leveskocka
1 kis db vöröshagyma
2 teáskanál petrezselyem
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!