Mákos-meggylekváros piskóta
Feltöltötte: Judit | 2024.05.28.
könnyű
60 perc
5 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 40 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Mákos-meggylekváros piskóta, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáreszeljük a citromhéjat és beleöntjük a mandulatejet és citromlevet.
A tojásfehérjéket habosra verjük.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, mákkal és egy csipet sóval.
A tojásos és lisztes részt összekeverjük, közben hozzáadagoljuk óvatosan kevergetve a tojásfehérjehabot és belesimítjuk a tepsibe.
180 fokos sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, keresztbe kettévágjuk, és meggylekvárral megtöltjük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
5 főre
Elkészítéshez
4 db tojás
130 g cukor
135 ml mandulatej
150 g finomliszt
1 csomag sütőpor
110 g mák
1 csipet só
1 citromból nyert citromlé
1 citromból nyert citromhéj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!