Túrós kocka karamellszósszal
Elkészítés lépései
A tésztát összeállítjuk, majd két lapba kinyújtjuk. Az egyik lapot beleterítjük a tepsibe, majd rásimítjuk az ízesített, kikavart túrót. Rátesszük a másik lapot, megkenjük tojással, a tetejét megszurkáljuk, hogy a gőz majd sütés közben kijöjjön.
180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük.
A karamellöntethez egy edénybe tesszük a cukrot, és hozzákeverjük a vizet. Közepes tűzön addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Ezután kicsit magasabb hőfokon aranybarnára karamellizáljuk. (Ne keverjük!)
Amikor elérte a megfelelő színt, félrehúzzuk, és óvatosan hozzáadjuk a tejszínt, a vajat és a sót. Visszatesszük a tűzhelyre és alacsony hőfokon folyamatos keverés mellett homogenizáljuk. (Hűlés közben majd sűrűsödni fog.)
A kihűlt süteményt kockára vágjuk, porcukorral megszórjuk, majd mellé öntjük a karamellszószt. Porcukorral megszórjuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!