Laskagomba leves
Feltöltötte: Judit | 2024.05.23.
könnyű
40 perc
4 főre
leves
Előkészület: 10 perc
Főzés: 30 perc
Sütés: 0 perc
Egyszerű, kevés hozzávalóval elkészíthető recept, és nagyon finom!
Elkészítés lépései
A laskagombát megmossuk, megtisztítjuk, csíkokra vágjuk.
A félrehúzott olajba pirospaprikát szórunk, rádobjuk a laskagombát, kissé pirítjuk, majd felöntjük vízzel. Beletesszük megpucolt, egészben hagyott vöröshagymát, a leveskockát, a sót, a borsot.
Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a gomba meg nem puhult. A végén a hagymát kidobjuk, petrezselymet szórunk rá, és tálaljuk. (Aki tartalmasabban szereti, főzhet rizst vagy bulgurt is a levesbe.)
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
30 dkg laskagomba
1 db vöröshagyma
4 ek napraforgó olaj
2 tk petrezselyem
1 db leveskocka
ízlés szerint bors
ízlés szerint só
1 kávéskanál fűszerpaprika
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!