Hamis Rákóczi túrós (diétás)
Elkészítés lépései
A túrót összekeverjük a cirom reszelt héjával, a két tojással, a vajjal, az édesítővel, és beletesszük a mazsolát. Csipet sót adunk hozzá, beleöntjük a pudingport. Ezt az egészet krémesre keverjük.
Elkészítjük a „tésztát”: a kókuszzsírt megolvasztjuk, majd összekeverjük a zabpehellyel úgy, hogy összeálljon. Ezt kézzel a tepsi aljába nyomkodjuk, ez lesz a sütemény alapja. Erre egyenletesen rásimítjuk a túrós tölteléket, majd az édesítővel jól kikavart tejfölt is rásimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 15-20 percig sütjük. Kivesszük, kicsit hűlni hagyjuk. A tepsi mérete: 25x30cm.
Közben felütünk 3 tojást, és a fehérjéből kemény habot verünk, amelybe 1 kávéskanál steviát teszünk.
A habot rákenjük a sütemény tetejére, és sütőben megszárítjuk. Kihűlve szeleteljük.
Hozzávalók
A krémhez
félzsíros
reszelt
nagy pohár
opcionális
A tésztához
aprószemű
Készíts róla egy képet és töltsd fel!