Diós-pudingos sütemény
Elkészítés lépései
A sütőtepsit (25 x 37-es) sütőpapírral kibéleljük. A 30 dkg cukrot a 4 tojássárgával, a vízzel jó habosra felverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a darált diót és a kakaót, valamint óvatosan belekeverjük a tojások felvert habját. Kizsírozott, lisztezett tepsiben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a tejjel és a vaníliás cukorral felfőzzük. 20 dkg vajat a cukorral kikeverünk, majd a rumot a kihűlt pudinghoz adjuk. Sima krémet keverünk belőle, és ezt kenjük a kihűlt tésztára.
A tetejére a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött kemény habbá verjük, és a krémre simítjuk.
A tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk.
Hozzávalók
Elkészítéshez
szétválasztva
vagy rumaroma
Készíts róla egy képet és töltsd fel!