Házikenyér
Elkészítés lépései
Az élesztőt a tejjel és a cukorral felfuttatom. A lisztbe belemorzsolom a vajat, beleteszem a sót, összekeverem. A felfutott élesztős tejes beleöntöm, majd a tésztát jól kidagasztom. 1 órát kelesztem.
Kelesztés után gyúródeszkára teszem, a levegőt kinyomkodom a tésztából úgy, hogy felülről fokozatosan hajtogatom befelé, közben az ujjammal nyomkodom. Ugyanígy oldalról is. Így kapunk egy henger alakú formát, majd ezt is hosszában sodrom kenyér formára.
Sütőpapírral bélelt hosszúkás formába teszem, s újra 1 órát kelesztem. Amikor letelt az 1 óra, tetejét bevagdosom, vízzel bekenem. 180 fokos sütőben 35-40 percig sütöm.
Amikor megsült, újra lekenem vízzel, hogy jó ropogós legyen a héja. Pihenés után szeletelhető.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!