Húsgombóc leves zöldségesen
Elkészítés lépései
A darált húshoz hozzákeverjük a finomra aprított hagymákat. A zsemlemorzsával, a felvert tojással, a borssal, pirospaprikával, majorannával és sóval összedolgozzuk a húsmasszát, és félretesszük, amíg a levest feltesszük főni.
Felhevített zsiradékban az aprított zöldségeket a finomra aprított hagymákkal együtt néhány perc alatt megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. Meghintjük liszttel, őrölt paprikával, és felengedjük kb. 2 liter vízzel. Megkeverjük, hogy a letapadt liszt feloldódjon és ne maradjon csomós.
Beledobjuk a húsleveskockákat, felforraljuk.
Amint felforrt a leves, a húsmasszából vizes kézzel diónyi gombócokat formázunk, és beleengedjük a levesbe. Lassan főzzük kb. 20 percig, meghintjük az aprított petrezselyemmel, és rövid pihentetés után tálalhatjuk.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!