Kókuszos-mákos kocka (paleo)
Elkészítés lépései
A nyolc tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojások sárgáját jól kikeverjük az édesítővel, majd hozzáadjuk a mákot, a kókuszt, a végén beleforgatjuk a tojásfehérjét is.
Vajjal kikent, liszttel meghintett (vagy sütőpapírral bélelt) tepsibe öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a kókusztejszínt (vagy kókusztejet) feltesszük a tűzhelyre, beletesszük az édesítőt, a kókuszreszeléket, a kókuszlisztet és a kókuszolajat. Elkeverjük, összeforraljuk, és ha összeállt, botmixerrel pürésítjük.
A kihűlt piskótát megkenjük eperlekvárral, erre halmozzuk a kókuszkrémet, majd eperrel díszítem.
Hozzávalók
A tésztához
darált
A krémhez
vagy kókusztejszín
pár szem
Készíts róla egy képet és töltsd fel!