Juhtúrós-szalonnás nokedli
Feltöltötte: Judit | 2023.07.26.
közepes
30 perc
4 főre
főétel
Előkészület: 10 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 0 perc
Egy igazán ízletes Juhtúrós-szalonnás nokedli, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük. Beleöntjük egy mélyebb tálba, ráütjük a tojásokat, a lisztet beleszitáljuk, sózzuk, és jól összekeverjük.
Egy nagyobb fazékban vizet forrósítunk, a nokedlit beleszaggatjuk, leszűrjük. Rámorzsoljuk a juhtúrót és a kockára vágott, zsírjában kisült szalonnával megszórjuk a tetejét. Tejföllel tálaljuk.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Juhtúrós-szalonnás nokedli
7 közepes db burgonya
6-7 db
6-7 db
15 dkg füstölt szalonna
20 dkg finomliszt
2 db tojás
15 dkg juhtúró
ízlés szerint só
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!