Húsos rakott karfiol
Feltöltötte: Judit | 2024.05.27.
könnyű
65 perc
3 főre
főétel
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 45 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Húsos rakott karfiol, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A megpucolt és rózsáira szedett karfiolt sós vízben feltesszük főni, puhára főzzük, leszűrjük.
Az olajon a megpucolt hagymát, megpároljuk az apróra vágott fokhagymával együtt. Rátesszük a pirospaprikát, majd a darálthúst. Fűszerezzük, felöntjük egy kis vízzel. Amikor a vízet elfőtte, megpirítjuk.
Egy kiolajozott jénai tálba rétegezünk egy sor főtt karfiolt, sózzuk, rá a darálthúst, majd ismét karfiol és só. A tetejére öntjük a tejfölt, s forró sütőben készre sütjük.
Elkészítési tippek és trükkök
Aki szereti, a darált húshoz főtt rizst is keverhet.
Hozzávalók
3 főre
Elkészítéshez
1 nagy fej karfiol
500 g darált sertéshús
1 nagy db vöröshagyma
3 ek napraforgó olaj
1 kávéskanál fűszerpaprika
1 kávéskanál só
ízlés szerint bors
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!