Ananásztorta (gyors)
Elkészítés lépései
A tejet egy lábasba töltjük, a tojások sárgájával, a porcukorral, a liszttel, a zselatinporral és az ananászlével simára dolgozzuk.
A tűzre tesszük, majd szüntelenül kevergetve közepesen sűrű krémmé főzzük. A tűzről lehúzzuk, és 4 karika lecsöpögtetett, kis kockákra vágott ananászt is hozzákeverünk. A rummal ízesítjük.
Amikor kihűlt – de még mielőtt megdermedne – a kemény habbá vert tejszínt is beleforgatjuk. Egy 24 centi átmérőjű tortaformát megnedvesített celofánnal kibélelünk. A maradék 4 karika ananászt az aljára rakjuk, és egyharmadnyi ananászkrémet rákenünk. A piskótatortát lapjában 3 részre vágjuk, egyet máris a krémre fektetünk. Erre krém, majd piskóta, azután a maradék krém kerül.
A harmadik tortalappal az egészet beborítjuk, és egy éjszakán át hűtőszekrényben dermesztjük. Másnap tálra borítjuk, a tortaformát leemeljük róla, és a celofánt is lehúzzuk.
A díszítéshez való tejszínt kemény habbá verjük, a torta tetejét ezzel díszítjük, de egy keveset egyenletesen körben az oldalára is kenünk belőle, és kekszmorzsával oldalt körbeszórjuk. A cukrozott ananásszal és szórócukorral díszítjük.
Hozzávalók
Elkészítéshez
Kész, kerek, boltban vásárolt tortalap!
konzerv ananászlé
Készíts róla egy képet és töltsd fel!