Mákos-almás kocka
Feltöltötte: Judit | 2024.05.31.
közepes
60 perc
8 főre
desszert
Előkészület: 30 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Mákos-almás kocka, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd folpackba csomagoljuk, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A mákhoz hozzáadjuk a tejet, a mézet, a lereszelt almát és az apróra összevágott aszalt szilvát. Összefőzzük, majd citromhéjjal ízesítjük, és kihűtjük.
A pihentetett tésztát két cipóra osztjuk, az egyiket kinyújtjuk, a tepsibe helyezzük, és megkenjük a kihűlt mákos-almás töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik lapot is. Megkenjük egy tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és megszórjuk mandulaforgáccsal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Kihűlés után szeleteljük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
8 főre
Elkészítéshez
40 dkg finomliszt
1 db tojás
15 g tejföl
25 dkg sütőmargarin
1 csomag sütőpor
2 csapott ek cukor
1 csipet só
Töltelékhez
20 dkg mák
2 ek tej
1 ek méz
2 db alma
10 db aszalt szilva
1 teáskanál citromhéj
Tetejére
1 db tojássárgája
1 ek mandulapehely
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!