Mákos-almás kocka liszt nélkül
Elkészítés lépései
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd ezt követően a tojássárgáját az eritrittel fehéredésig keverjük.
A sárgájához hozzáadjuk a darált mákot, majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojáshabot. Az egészet homogénné keverjük.
A tésztát olívaolajjal lekent, kókuszlisztes 20x30 cm-es tepsibe simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt készre sütjük. (tűpróba!) Ezután kihűtjük.
A reszelt almát átfőzzük, beletesszük az eritritet, a fahéjat és a citromhéjat.
A kihűlt tésztát kettévágjuk, az alsó lapot megkenjük az ízesített töltelékkel, a másik lapot ráhelyezzük, majd darált eritrittel megszórjuk a tetejét.
Hozzávalók
A tésztához
darált
A töltelékhez
reszelt alma
reszelt
Készíts róla egy képet és töltsd fel!