Mákos-almás-mandulás paleo szelet fagylalttal
Feltöltötte: Judit | 2024.06.06.
könnyű
60 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 25 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 35 perc [200C°]
Egy igazán ízletes Mákos-almás-mandulás paleo szelet fagylalttal, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Az almákat meghámozzuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
1 teáskanál nyírfacukorral és a fahéjjal összekeverjük.
A tojásokat kézi habverővel enyhén felverjük, hozzákeverjük az almát, a mákot, a cukrot, a szódabikarbónát.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütjük.
Kihűlés után fagyival kínáljuk, de anélkül is nagyon finom, zamatos nedves tésztájú, liszt-, gluténmentes paleo sütemény.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Elkészítéshez
20 dkg mák
darálva
darálva
3 db alma
1 citromból nyert citromhéj
2 teáskanál szódabikarbóna
10 dkg eritrit
1 teáskanál fahéj
2 db tojás
8 dkg vanília fagylalt
opcionális
opcionális
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!