Sült málé almával töltve
Feltöltötte: Horogh Lászlóné | 2023.10.30.
könnyű
75 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 25 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Sült málé almával töltve, Horogh Lászlóné konyhájából.
Elkészítés lépései
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
A kukoricadarából, tejből és vízből tejbegrízt főzünk.
Az almát reszeljük és a vaníliaaromával, citromhéjjal jól összenyomkodjuk egy pici sóval és cukorral.
A tejbegrízbe belekeverjük a tojássárgáját, szódabikarbónát és a vaníliás pudingport.
Felverjük a tojások fehérjét és nagyon óvatosan, beleforgatjuk a tejbegrízbe.
Egy tepsit vékonyan kikenünk margarinnal.
A tepsi aljára kerül a tejbegríz fele, megszórjuk a dióval, rá az almás massza végül a tetejére a maradék tejbegríz.
30 percig sütjük, majd 10 percig nyitott sütőajtónál hagyjuk pihenni.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Sült málé almával töltve
2 bögre kukoricadara
3 dl tej
3 dl víz
2 db tojás
1 csomag vaníliás pudingpor
10 kávéskanál vanília aroma
2 kg alma
5 dkg dió
1 kk szódabikarbóna
ízlés szerint cukor
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!