Birs- és szilvalekváros paleo szelet
Feltöltötte: Judit | 2023.07.29.
közepes
30 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 20 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 10 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Birs- és szilvalekváros paleo szelet, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját az édesítővel habosra keverjük, majd a kettőt óvatosan összekeverjük. Hozzáadjuk a mandulalisztet, a kókuszlisztet, a sütőport és a vizet, újból összekeverjük, vigyázva arra, hogy a hab ne törjön össze.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, és a 180 fokra előmelegített sütőben kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Amikor kihűlt, a lapot kettévágjuk, az első lapot megkenjük a birslekvárral, erre jön a szilvalekvár, majd a másik lapot a tetejére borítjuk. Étcsokoládéval megcsurgatjuk. Különleges ízvilágú desszert.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
A piskótához
4 db tojás
2 evőkanál mandulaliszt
2 evőkanál kókuszliszt
1 ek xilit
vagy más édesítőszer
vagy más édesítőszer
1 késhegynyi sütőpor
8 evőkanál víz
A töltelékhez
6 evőkanál birslekvár
édesítővel
édesítővel
4 teáskanál szilvalekvár
édesítővel
édesítővel
0.5 citromból nyert citromhéj
reszelt
reszelt
A tetejére
étcsokoládé
csurgatott, édesítős
csurgatott, édesítős
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!