Csokis-mazsolás cukkinikocka
Elkészítés lépései
A sütőt 185 fokra bekapcsoljuk alsó-felső sütésen.
Előkészítjük, kimérjük a hozzávalókat. A cukkinit megmossuk, meghámozzuk, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. A lisztet elvegyítjük a sóval, a sütőporral.
A tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a kristály- és vaníliás cukrot, majd fehéredésig keverjük őket. Ekkor az étolajat is belecsurgatjuk, ezzel is jól elkeverjük. Ezután hozzáforgatjuk a lereszelt cukkinit, a mazsolát és a reszelt csokoládét.
Végül a lisztes keveréket is hozzáadva, az egészet alaposan összedolgozzuk. A kész masszát sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe borítjuk, tetejét elegyengetjük.
A tepsit betoljuk az előmelegített sütő középső részébe. Sütőtől függően, kb. 35-40 perc alatt szép aranyszínűre sütjük a sütinket, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A sütőből kivéve, pár percig a tepsiben pihentetjük, majd a sütőpapír segítségével emeljük ki a sütit a tepsiből, és rácsra vagy deszkára téve hagyjuk hűlni.
A sütőpapírt lehúzzuk róla, kockákra vágva kínáljuk.
Aki édesebben szereti, porcukorral meghintheti.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!