Vaníliás hókifli
A vaníliás hókiflit gyakran „púderes kiflinek” is neveznek, de Bécsi kifliként is ismert. Az egyszerű elkészítésének köszönhetően közkedvelt sütemény. Tökéletes választás teázáshoz vagy vendégváró falatokként, különösen azok számára, akik szívesen készítik saját kezűleg a kínálnivalókat. A házi készítésű sütemények mindig nagy sikert aratnak, és a dicséret sem marad el!
Elkészítés lépései
Mandula előkészítése: A mandula héját forrázással könnyedén eltávolíthatjuk, majd a megtisztított mandulát ledaráljuk.
Hókifli tésztájának összeállítása: Egy gyúródeszkára szórjuk a lisztet, és a közepén egy kis mélyedést alakítunk ki. Ebbe tesszük a darált mandulát, a porcukrot, a csipet sót, a hideg vajat kis darabokban, valamint a tojássárgákat. Az egészet alaposan összegyúrjuk, míg homogén tésztát nem kapunk.
Hókifli tésztájának pihentetése: A kidolgozott tésztát becsomagoljuk (nylon zacskóba, zárható tárolóba vagy alufóliába), és legalább 2 órára hűtőbe tesszük pihenni.
Formázás és sütés: A pihentetett tésztát újra a gyúródeszkára helyezzük. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztából vékony, ceruza vastagságú rudakat sodrunk, amelyeket kb. 5 cm-es darabokra vágunk. Ezeket kifli formára hajlítjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A kifliket 10-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Hókifli díszítése: A porcukrot összekeverjük a vaníliás cukorral. A frissen kisült kifliket még melegen bőségesen megszórjuk a cukros keverékkel.
Tipp: Ha nincs otthon mandulánk, akkor dióval is elkészíthetjük, úgy is nagyon finom lesz! A kifliket szorosan zárható dobozban tárolva napokig frissen tarthatjuk. Ideális vendégváró és ünnepi édesség!
Hozzávalók
Vaníliás hókifli hozzávalói
vagy dió
a szóráshoz
5 db 10g-os csomag
Készíts róla egy képet és töltsd fel!