Fahéjas almafánk
Nagyon egyszerűen elkészíthető fánk! Nem kell dagasztani, keleszteni, nyújtani sem.
Elkészítés lépései
Az almát pucold meg, reszeld le nagyobb lyukú reszelőn, szórd meg fahéjjal, és tedd félre. A lisztet vegyítsd a sütőporral és a sóval, add hozzá az almát, a vaníliás cukrot, a tojást, és jól dolgozd össze. A massza állagának olyannak kell lennie, mint a galuskáénak.
Egy mélyebb lábosban kezdj melegíteni fél liter olajat. Amikor langyos, kanállal szaggasd bele a tésztát. Süsd mindkét oldalát aranybarnára pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, és itasd le róla az olajat. Porcukorral megszórva, lekvárral kínáld. Hidegen-melegen egyaránt finom.
- A liszt mennyisége attól függően változhat, hogy a gyümölcs mennyire lédús.
- Ha kicsit savanykás az alma, rakhatunk a tésztába még egy kis cukrot.
Készíts róla egy képet és töltsd fel!