Fahéjas mézes
Elkészítés lépései
A tésztához gőz felett megolvasztjuk a vajat, majd hozzákeverjük a mézet, a porcukrot, a tojást, a kakaót és a fahéjat. Ha szépen egyneművé vált, hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet is, és tésztává gyúrjuk. Folpackba csomagoljuk, és kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
A pudingport a tejjel megfőzzük, a vajat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral és a fahéjjal, majd a kettőt alaposan összedolgozzuk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk, és mindegyiket kb. 26x30 cm-s lappá nyújtjuk, villával megszurkáljuk, és tepsi hátán megsütjük.
A lapokat megtöltjük a krémmel. A porcukrot és kakaóport kevés tejjel összefőzzük, és a sütemény tetejére kenjük. Másnap szeleteljük.
Hozzávalók
A tésztához
vagy margarin
őrölt
A krémhez
vagy margarin
őrölt
A tetejére
kevés
Készíts róla egy képet és töltsd fel!