Fahéjas banánkenyér
Feltöltötte: Megszűnt Felhasználó | 2023.08.07.
könnyű
50 perc
4 főre
desszert
Előkészület: 10 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 40 perc
Egy igazán ízletes Fahéjas banánkenyér, Megszűnt Felhasználó konyhájából.
Elkészítés lépései
A lisztet, a sütőport, a fahéjat és a sót összekeverjük.
A vajat cukorral habosra verjük, s egyenként hozzáadjuk a tojásokat.
Az összenyomott banánokat hozzáadjuk, majd a lisztet, és az egészből sima tésztát keverünk.
A tésztát a vajjal kikent, liszttel meghintett sütőformába öntjük, előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük, amíg a sütemény aranybarna színű lesz, és elválik a forma falától.
Miután megsült a süti, hagyjuk kihűlni a formában. Majd miután kihűlt, kivesszük és szeleteljük.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
4 főre
Tészta elkészítése
30 dkg rizsliszt
3 közepes db banán
0.5 csomag sütőpor
1 teáskanál fahéj
15 dkg vaj
1 csipet só
15 dkg barna cukor
2 db tojás
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!