Grízes mézes
Elkészítés lépései
A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele tenni.
A tésztát négyfelé osztjuk. Mindegyik tésztacipót nagyon lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egyesével megsütjük zsiradékkal vékonyan megkent tepsi hátoldalán 200 fokra előmelegített sütőben. (én sütőpapírt használok) Vigyázzunk, nagyon gyorsan sül, kb. 6 perc/ lappal számoljunk.Töltelék készítése: A tejet felforraljuk és a lassan beleöntjük a grízt, ha megfőtt, keverve kihűtjük. Amikor langyos, hozzáadjuk a cukorral, vaníliás cukorral habosra kevert margarint.
Összeállítás: A tölteléket kettéosztjuk, az első lapra rákenjük a fele tölteléket, a második lapot rátesszük, és megkenjük a lekvárral.
Erre jön a harmadik lap, amire rásimítjuk a krém másik felét, a negyedik lappal borítjuk, amit pedig csokimázzal vonunk be. (A csokoládémázhoz a darabokra tört csokit gőz felett megolvasztjuk, majd belekeverjük az étolajat.
Hozzávalók
A tésztához
felvert
Készíts róla egy képet és töltsd fel!