Lajcsi szelet
Feltöltötte: Kisfali Judit | 2023.10.30.
közepes
70 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 25 perc
Főzés: 20 perc
Sütés: 25 perc
Egy igazán ízletes Lajcsi szelet, Kisfali Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
A tészta hozzávalóit a liszt kivételével gőz fölött 5 percig kevergetjük és utána a lisztet hozzákeverjük és összegyúrjuk. (Elég ragadós lesz!) 3 lapot sütünk belőle.
A pucs pudingot és a vaníllia pudingot a fél-fél liter tejjel külön megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, két részre osztjuk és a pudingokhoz keverjük. Megtöltjük a lapokat a kérmekkel.
A tetejére tortabevonó csokit olvasztunk gőz felett, étolajjal elkeverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Lajcsi szelet
1 ek cukrozatlan kakaópor
2 ek méz
2 db tojás
20 dkg cukor
5 dkg vaj
vagy margarin
vagy margarin
2 kk szódabikarbóna
40 dkg finomliszt
A krémhez
2 csomag puncs pudingpor
2 csomag vaníliás pudingpor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 l tej
A tetejére
10 dkg tortabevonó
3 ek napraforgó olaj
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!