Óvári szelet
Feltöltötte: Judit | 2024.06.12.
közepes
70 perc
6 főre
desszert
Előkészület: 40 perc
Főzés: 0 perc
Sütés: 30 perc [180C°]
Egy igazán ízletes Óvári szelet, Judit konyhájából.
Elkészítés lépései
Az élesztőt a tejben megkelesztjük.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojást, a tojássárgáját, porcukrot és az élesztős tejet hozzáadjuk. Összeállítjuk a tésztát.
Három egyenlő részre osztjuk, és külön-külön kinyújtjuk.
Az első részt tepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral és megszórjuk cukrozott dióval.
Ráborítjuk a második lapot, amit ismét meglekvározunk és dióval megszórunk.
Végül a harmadik lappal leborítjuk, villával megszurkáljuk és megsütjük.
Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Elkészítési tippek és trükkök
Ehhez a recepthez nem tartoznak tippek és trükkök.
Hozzávalók
6 főre
Elkészítéshez
40 dkg finomliszt
20 dkg vaj
1 db tojás
1 db tojássárgája
1 ek porcukor
2 dkg élesztő
tej
40 dkg sárgabaracklekvár
40 dkg dió
darálva
darálva
20 dkg étcsokoládé
Megosztás, nyomtatás
Készíts róla egy képet és töltsd fel!